Тим

Климентина Илијевски

Извршна директорка

Над 16 годишно работно искуство, од кои 12 на раководни позиции. Екстензивно работно искуство во комуникации и односи со јавност, организациски менаџмент, истражување и анализа на јавни политики. Искуство во развојот на јавните политики и иницијативи за застапување и посредување при партиципативни процеси помеѓу различни чинители кои се рангираат од претставници од граѓански сектор, владини институции, како и претставници од бизнис секторот. Остварува блиска соработка со донаторската заедница во Македонија, компаниите, невладиниот сектор, локална самоуправа и Министерства.

Селектирани области на експертиза: социјални претпријатија и општествени иновации; социјална инклузија; работна интеграција на ранливи групи; право на домување; развој на заедниците; медиуми за општествена промена (уличен печат).

Маја Раванска

Oрганизациска координаторка

Работно искуство од 11 години во медиумската и комуникациската сфера, од кои последните осум и во граѓанскиот сектор. Одлично познавање на граѓанското општество, неговите потреби и можности, опсежно искуство во креирање иновативни кампањи за подигање јавна свест, консултант за односи со јавност и искуство во истражувачки активности.
Дипломирана компаративистка со широк опсег на интереси – од социјални иновации, преку социјални феномени и инклузија,  до културни политики и нови медиуми.

Александра Илоска

Истражувачка/аналитичарка

Над 5 годишно искуство како истражувач. Дипломиран економист на Универзитетот за применети науки-Фонтис-Холандија. Има професионално искуство во развој на јавни политики и активности за застапување и лобирање во областа на социјалната инклузија и развојот на граѓанското општество. Нејзините истражувачки и професионални интереси се: социјална економија, сиромаштија, работна интеграција на ранливи категории граѓани, систем на социјална заштита во Македонија и право на домување.

Жармена Божиновска

Соработник за финансии, администрација и маркетинг

Анета Ристеска

Соработник за комуникации

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress