Актуелно

01.06.2016

Одржан работен состанок за решавање на проблемот со бездомништвото во Македонија

Во организација на Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој, „Паблик“, на 2 јуни, во Фондацијата „Фридирих Еберт“, се одржа работен состанок за утврдување почетни активности за брзо дејствув ...
19.04.2016

Нови приоди во третирањето на бездомништвото

Ни недостига меѓусекторска соработка! Развивање на социјални сервиси за бездомни лица со психички проблеми. Под ваков наслов изминатата недела во Клубот на пратеници во Скопје се одржа билатер ...
23.03.2016

Бездомништвото во Македонија

Во среда (23.03.2016), во 10 часот, во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје, асоцијацијата за истражување, комуникации и развој “Паблик“ ја презентираше својата анализа на бездомништво во Македонија и о ...
16.02.2016

Потпишани договорите за првите специфични акциски грантови

Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“  и Македонскиот институт за медиуми (МИМ),  во партнерство со Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија,  денес (12.2.2016 годи ...
15.12.2015

Презентиран индексот на клиентелизам во медиумите

Македонија е најлошо рангирана кога станува збор способност на земјата сеопфатно да ја разбере состојбата на медиумите според декларативното постоење податоци. Нивното отсуство е индикатор за постое ...
01.10.2015

United. No to terror: Без нас медиумите, теророт е само трагичен настан, после кој побогати со болка и искуство, одиме понатаму и го почитуваме животот

Теророт е сèпроникнувачки страв со кој некој или нешто се обидува да нè увери да го направиме точно она што го сака. - Со убав збор можете многу да направите, но со убав збор и со пиштол – можете мно ...
22.09.2015

Водич за новинари за известување за бегалската криза

Апел до колегите и до сите оние кои известуваат или јавно зборуваат за бегалците: Да не причиниме дополнителна штета! Бруталната ескалација на вооружените конфликти од Северна Африка до западна Аз ...
14.07.2015

Паблик учествуваше на информативна средба за социјално претприемаштво

На средба, иницирана од страна на Младиинфо-Македонија, денес во просториите на општина Гази Баба, претставници од  организации и институции кои работат на проекти и програми од областа на социјално ...

Наши партнери

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress