Актуелно

14.12.2016

Претставување на резултатите од второто мерење на Индексот на клиентелизам во медиумите во Македонија

Резултати од второто мерење на Индексот на клиентелизам во медиумите во Македонија ќе бидат презентирани на конференцијата  "Индекс на клиентелизам во медиумите: Мерење на реалноста" што ќе се одр ...
09.12.2016

Што треба да научиме од претходната бегалска криза во справувањето со сегашната?

На тема социјалните услуги и миграцијата, но и кои се научените лекции од претходната бегалска криза беше дискутирано денес во рамки на конференцијата „Миграции, услуги, интеграција“, што се случува ...
06.12.2016

Неопходни се итни интервенции во решавање на проблемот со домување кај жените-жртви на семејно насилство

Дебата на тема “Жени жртви на семејно насилство - потенцијални бездомнички“ се одржа денес во хотел „Порта“, во организација на Националнта мрежа против насилство врз жените и семејно насилство,Ас ...
02.12.2016

Мартен Дресен: Креирајте вредности, не само профит

Претставници на компании, граѓански организации, носители и спроведувачи на политики, сите заедно седнаа на маса со цел  да се договорат како да направат подобар социјален импакт во општеството, во ...
01.12.2016

Прв форум на добри компании во Македонија: Холанѓанецот Мартен Дресен, основачот на „Добар хотел“, во Скопје

„Воспитан сум да верувам дека луѓето се добри, а бизнисите лоши. Мојата перцепција се промени кога разбрав дека алката што недостасува во креирањето долгорочна промена е бизнис моделот што ги комбинир ...
24.11.2016

Неопходен е нов дискурс и итни правни мерки во јавните политики за домување

Потребата од дефинирање на бездомништвото во нормативни рамки, како и начините за негово намалување преку моделите на социјалното претпримеништво, беа главните точки на агендата на третата средба ...
18.11.2016

Формирана истражувачка регионална мрежа oд областа на социјалните претпријатија и социјалната економија

Неопходно е поврзувaње на знаењата базирани на докази за потенцијално влијание врз современите јавни политики кои се однесуваат на полето на социјалното претприемаштво во секоја од земјите од регион ...
16.11.2016

Македонија домаќин на научна регионална конференција за социјално претприемаштво

Преку формирање на балканска истражувачка мрежа, до зајакнување на политиките за социјално претприемaштво Во екот на развојот на јавната дебата за социјалните претпријатија и обидите на владите з ...
10.11.2016

Секој твит е важен: Започнува твитер кампања „Чисти вести, чиста политика, чисти луѓе“, вклучи се!

Знаеш ли кој ги зготви информациите што ги „голташ“ секое утро заедно со кафето? Кои се состојките, зачините, какво е пакувањето? Кој е сопственик на твојот омилен весник или портал со кој го започн ...
11.10.2016

Одбрани се организациите со кои конзорциумот на „Медиумски круг“ ги здружува силите за заговарачки активности

фото:pixabay.com Конзорциумот на „Медиумски круг“ одбра шест невладини грасрут организации со кои ќе ги здружи силите во заговарачки активности кои следат во следниве месеци, особено на оние кои се ...
30.08.2016

Конференција Social Innovators во Скопје

Фондацијата Фридрих Еберт Македонија, Младиинфо Интернационал, Импакт ХАБ Скопје и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ ве канат на првата Конференција Social Innovators, која ...
24.06.2016

Одржана конференција за предизвиците и можностите за вработување на маргинализирани групи во социјалните претпријатија

Денес се одржа конференција на тема „Предизвиците и можностите за вработување маргинализирани групи во социјалните претпријатија“, на која беа презентирани резултатите и наодите од најновото истра ...

Наши партнери

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress