Актуелно

11.01.2019

ЕУ Блокчеин Хабот Македонија – учесник на Самитот во Куала Лумпур

                                        Блокчеин технологијата има потенцијал за надминување на социјалниот јаз! Само после еден месец од стартувањето на ЕУ Блокчеин хабот Македонија, по потпиш ...
30.11.2018

Нов Форум на добри компании, за „апдејт“ на стариот економски систем!

                       Улогата што бизнисите, институциите и социјалните претпријатија можат да ја имаат во трансформацијата на стариот економски систем е тема во фокус на новиот, трет по ред, Фору ...
23.11.2018

Бaрање за прибирање понуди (за набавка на комуникациски и ПР услуги)

Почитувани, Асоцијацијата за истражување, комуникации и за развој „ПАБЛИК“, Скопје објавува „Барање за прибирање понуди“ повикувајќи ги сите регистрирани правни субјекти да поднесат понуди со с ...
09.10.2018

Градењето капацитети и вештини – една од клучните компоненти за развој на еко системот на социјалните претпријатија

Денеска завршува повикот за учество во едукативна и развојна програма за основање нови социјални претпријатија и јакнење на новоформирани, во организација на Центарот за развој на претприемачи и м ...
09.10.2018

Повик за консултанти за учество во изработка на Стратегија за развој на социјалните претпријатија во Македонија

ОПИС НА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА Консултанти за учество во изработка на Стратегија за развој на социјалните претпријатија во Македонија. Консултантите треба да работат со договорен, флексибиле ...
04.08.2018

Неопходна е визија за иднината на социјалната економија во земјава

Во издание на Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој, „Паблик“, од неодамна достапен е нов документ на политики, „Како до развиен еко-систем за социјални претпријатија“, кој става фокус ...
26.06.2018

Бенефитите од социјалното претприемништво – тридневна тема во Битола

Поединци, тимови и здруженија на граѓани кои имаат идеја за отпочнување на социјално претпријатие, или пак имаат новоформирано социјално претпријатие чиј модел допрва треба да се развива и јакне, од ...
05.06.2018

Граѓанскиот сектор – и коректив и партнер на институциите

Дали граѓанските организации треба да се коректив или партнер на власта? Колку отвореноста на системот за соработка и уважување на експертизите и знаењето на граѓанското општество може да поттикне при ...
04.06.2018

Отсега граѓанските организации ќе можат да го измерат сопствениот импакт!

Започнат процес за деинституционализација, заживување на локалната културна сцена,унапредување на медиумската писменост, надополнување на образовниот систем преку неформалното образование, партнерст ...
29.05.2018

Струга домаќин на социјалните бизниси од Југозападниот регион

Градот Струга наредниве три дена ќе биде домаќин на социјални претприемачи од Југозападниот регион кои што ќе бидат дел од едукативната програма „Развој на одржливи социјални бизниси“ која што ќе се ...
17.05.2018

НОВА ПУБЛИКАЦИЈА ВО ИЗДАНИЕ НА ПАБЛИК: Tесна законска рамка – негативни импликации врз развојот на социјалните претпријатија

Каков екосистем за развој на социјални претпријатија имаат Велика Британија, Франција, Италија, Шведска и Полска? Какви се законските рамки што го регулираат формирањето на оперативните активности ...
10.04.2018

Социјални претпријатија – мост помеѓу социјалниот сектор и традиционалнитe бизниси (SE-Bridge)

Име на проектот: „Социјални претпријатија – мост помеѓу социјалниот сектор и традиционалнитe бизниси (SE-Bridge)“ Имплементатори: - Центар за развој на претприемачи и менаџери, ЦЕЕД Македониј ...

Наши партнери

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress