Актуелно

15.10.2019

Во Битола: Поврзување на компании од традиционалниот сектор со социјалните бизниси

По трите работилници наменети за домашни компании, кои на почетокот на октомври се одржаа во Прилеп, Битола и Струга, на 29-ти октомври во хотел Епинал, во Битола, ќе се одржи полудневен бизнис настан ...
02.10.2019

Работилници за компании со цел – подобрување на соработката на традиционалниот бизнис сектор и социјалните претпријатија

Во рамките на проектот SE-Bridge финансиран од ЕУ преку програмата за прекугранична соработка помеѓу Албанија и Северна Македонија, од денес (02.10.2019) па до петок (04.10.2019) во Пелагонискиот ...
17.09.2019

Подобра соработка со бизнисите, општините и државата – клуч за поуспешни социјални претпријатија во пограничниот регион на Македонија и Албанија

Недостиг од инвестиции, непрепознавање во општеството, незаинтересираност на државата и отсуство на бенефиции за работа, недоволно развиени бизнис-капацитети и неразвиен екосистем. Ова се само дел ...
14.08.2019

In4BTE – за успешен трансфер на бизнисите во рацете на вработените

Проектот In4BTE (Информации, консултации и права на учество, како фактор за успех во трансферот на бизнисите кон вработените во мали и средни претпријатија) цели да ги детектира и да ги анализира реал ...
06.08.2019

„Паблик“ бара експерт за човечки ресурси, за управување и супервизија при вработување на лица од маргинализирани групи

Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ од Скопје, го објавува следниот повик за ангажирање експерт на следната тема:Експерт за човечки ресурси, управување и супервизија ...
19.07.2019

Иднината на социјалните претпријатија – главен фокус на работилницата во организација на „Паблик“

„Иднината на социјалните претпријатија“ беше насловена работилницата што на 17 и 18 јули, во хотел „Холидеј Ин“, ја организираше Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој, „Паблик“. Во рамки ...
10.07.2019

Концептот за одржлив туризам може да го регенерира целиот екосистем

Девет регионални проекти од Програмата за прекугранична соработка IPA (CBC) на Северна Македонија и Албанија ги презентираа своите резултати и идните цели На 10 јули 2019 год. во Охрид се одржа по ...
27.06.2019

Зедно до силна локална и регионална економија

„Градење заедничка иднина – Creating a common future“ е слоганот на претстојниот пограничен целодневен настан, што на 10 јули ќе се случува во Охрид, во организација на девет проекти имплементиран ...
01.06.2019

Повик за ангажирање експерти

Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ од Скопје го објавува следниот повик за ангажирање експерти:Тема 1: Експерт за социјална политика и социјална заштита на Република ...
20.05.2019

Meнторски средби за поддршка на развојот на социјалното претприемништво во пограничниот регион

Оваа недела (од 20-ти до 22ри мај) во Пелагониски и Југозападен регион во Република Северна Македонија се одржуваат менторски средби со индивидуалци, тимови и организации кои во 2018-2019 година беа ...
20.05.2019

Пoвик за апликации: Доделување неповратни средства на учесници во проектот SE-Bridge

Пoвик за апликации: Доделување неповратни средства на учесници во проектот SE-Bridge             ...
16.05.2019

Потпишана Декларацијата за развој на социјалните претпријатија во земјава

На настанот на промоција на Националната Мрежа на социјални претпријатија, кој се случуваше вчера во хотел „Холидеј Ин“, беше потпишана Декларација со која сите засегнати страни изразија подготвен ...

Наши партнери